Torbágyi Hírek 2022.10.09. Évközi 28. vasárnap

okt. 11. kedd 18.oo – szentmise
okt. 15. szombat 18.oo – szentmise
okt. 16. vasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.
  • Ma, vasárnap a reggeli mise után ismét találkozóra várjuk a ministránsokat.
  • Hétfőn közösen imádkozhatunk plébániánkért, közösségünkért. Bárki csatlakozhat az imacsoporthoz 18.30-tól a templomban.
  • Csütörtök délelőttönként a baba-mama klub szeretettel várja a kisgyermekes édesanyákat és gyermekeiket 9.45-től 11.30-ig a plébánián.
  • A Pászti Miklós Vegyeskórus 30 éves jubileuma alkalmából hangversenyt ad a Juhász Ferenc Művelődési Központban okt. 16-án 17 órakor. Szeretettel várnak mindenkit!
  • Az immár hagyományos, alsós gyerekek számára szervezett, számháborús, palacsintázós kirándulásra okt. 22-én kerül sor. Érdeklődni, palacsintasütésre jelentkezni lehet: Ther Pali (therpalko@gmail.com, +36205015770), Tombor Krisztián (ktombor@gmail.com, +36203384070)
  • A múlt szombati esztergomi buszos zarándoklatról olvashatunk alább egy rövid összefoglalót.

Maradjatok meg szeretetemben/szerelmemben

Ezzel a mottóval indult Esztergomba okt. 1-én Biatorbágyról 37 ember 12-80 éves ko­rig zarándoklatra a “Magyar Sion”-hoz “csemegézni” hitünk és nemzetünk emlékei között. A Szentháromságos Egy Isten szerelemmel szeret minket (tanú rá az egész Szentírás), azaz nemcsak keresi a kapcsolatot, együttműködést, hanem oda is adja magát nekünk. (Jézus áldozata). Erre várja válaszunkat. Talán ez az út is segített ebben.

Sok ember, magyarok és idegenek válaszoltak életükkel erre a hívásra. A rengeteg lehetőség közül elsősorban az egyháziakkal kerültünk kapcsolatba: Bánfy Lukács érsek, aki Becket Szt. Tamás nagy tisztelője és követője volt, Bakócz Tamás, Rudnai Sándor, Simor János a Bazilika legfőbb építői, no és nem utolsó sorban Mindszenty József, akinek sírjánál először tettük tiszteletünket. Megcsodáltuk a Bazilika felújításának érdekes részleteit és egy ragyogó idegenvezető segítségével próbáltuk befogadni a kincstár gyönyörűségeit, melyek a legjobb és legértékesebb vallásos célú ötvösművek közé tartoznak. (Jaj, ma hány gyengécske “szakembert” magasztalnak fel!)

A tartalmas, fárasztó program után könnyű ebéd várt minket a Szalma Csárdában, majd városnéző séta és 16 órától szentmise következett a ferences templomban Radics Dávid OFM celebrálásá­ban. A szentmisében megünnepeltük azokat a párokat, akik házassági évforduló kapcsán adtak hálát. Az Ágoston házaspár tanúságot is tett az életükről. – Kacsó András –

 

  • 4 033