Torbágyi Hírek 2022.09.04. Évközi 23. vasárnap

szept. 6. kedd 18.oo – szentmise
szept. 10. szombat 18.oo – szentmise
szept. 11. vasárnap   8.45 – szentmise
  • Köszönettel tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy júniusban a Péterfillérek gyűjtésére plébániánk részéről 68.000.-Ft-ot továbbítottunk az egyházmegyének.
  • Elsővasárnap van, délután 3 órakor, továbbá este 6 – fél 8-ig szentségimádást tartunk a templomban.
  • Jövő szombat délután, szept. 10-én német egyházzenei kórustalálkozó lesz templomunkban. Az esti szentmisén a kórusok fognak szolgálni.
  • Jövő szombaton és vasárnap átadhatjuk kárpátaljai testvéreink megsegítésére szánt adományainkat.
  • Jövő vasárnap, szept. 11-én tartjuk templomunk búcsúját. Reggel ¾ 9-kor ünnepi szentmisével kezdjük a programot, amelyen belül sor kerül a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola 21 tanulójának elsőáldozására is. Ezen a napon teljes búcsút nyerhetünk, ha szentgyónást végzünk, szentáldozáshoz járulunk és a pápa szándékára egy Hiszekegyet és egy Miatyánkot imádkozunk. A szentmise után mindenkit szeretettel hívunk és várunk a plébánia kertjébe további ünneplésre! A korábbi években megszokotthoz hasonlóan tanúságtételt hallhatunk egy testvérünktől, dicsőítő énekekkel kísérjük a lelki programot. Bográcsos egytálételre, fagylaltra mindannyian meghívottak vagyunk, de sós vagy édes süteménnyel, üdítővel hozzájárulhatunk a közös étkezéshez, melyeket már a szentmise előtt letehetünk a plébánia konyhájában. Kérjük, hogy pogácsát, sós előételt hozzunk, mert szentmise után azzal csillapítanánk testi éhségünket az ebéd fogyasztásáig. A kisgyermekeket ugrálóvár várja, a nagyobbaknak akadályversennyel, kézműves foglalkozással készülünk. Kötetlen beszélgetésben ismerkedhetünk a közösség tagjaival, egymással.
  • A gyerekmisék a búcsút követő hétvégén, szept. 18-ától indulnak újra.
  • A nyári szünet után szept. közepén újra indul a baba-mama klub. Szeretettel várjuk a kisgyermekes édesanyákat és gyermekeiket csütörtök délelőttönként 9.45-től 11.30-ig a plébánián. Ha az időjárás engedi, az alkalmakat a szabadban, a plébánia kertjében tartjuk, hűvösebb, rosszabb időben a baba-mama szobában vagyunk. Az első találkozásunk szept. 15-én lesz, várjuk a “régieket” és az újonnan csatlakozókat is! A közösséget vezeti: Horváthné Lehel Krisztina ( lehelkri@gmail.com +36202359735 )
  • Október 1-jére, szombatra buszos zarándoklatot szervezünk Esztergomba. A részletes program később kerül hirdetésre, de az időpontot a naptárunkba addig is bejegyezhetjük. A várható költségek egy részét várhatóan az Ohmüllner Márton Alapítvány támogatja.
  • 4 007