Torbágyi Hírek 2022.02.27. Évközi 8. vasárnap

márc. 1. kedd 18.oo – szentmise
márc. 2. hamvazószerda 18.oo – szentmise
márc. 3. elsőcsütörtök 18.oo – igeliturgia
márc. 4. elsőpéntek 18.oo – szentmise
márc. 5. elsőszombat 18.oo – szentmise
márc. 6. elsővasárnap   8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  •  A mai perselypénzt az egyház országosan a katolikus iskolák javára fordítja. Anyagi lehetőségeink szerint támogassuk a katolikus oktatás ügyét! Felajánlásainkat a kijáratoknál elhelyezett, zárható műanyag perselyládákba dobhatjuk.
  • Hétfő este fél 7 – fél 8-ig plébániánk Szentlélekben való megújulásáért, közösségünk egységéért, fejlődéséért, továbbá a békéért imádkozunk a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!
  • A héten hamvazószerdával elkezdődik a nagyböjt. Az este 6 órakor kezdődő szentmisén a hamvazás szentelményében részesülhetünk. Akik ezen a napon nem tudnak részt venni szentmisén, a következő szombaton és vasárnap hamvazkodhatnak. Hamvazószerdán szigorú böjt és hústilalom van. Aki betöltötte a 18. életévét, de még nem múlt el 60 éves, háromszor étkezhet egyszeri jóllakással. A hústilalmat 14 éves kortól meg kell tartani. A böjt alól felmentést kapnak a betegek, a nehéz fizikai munkát végzők, és akik nem a saját asztalukról étkeznek. Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól hústilalom van, ami nem váltható át önmegtagadásra, imára vagy egyéb jócselekedetre. Ez alól szintén felmentést kapnak a betegek, a nehéz fizikai munkát végzők, és akik nem a saját asztalukról étkeznek.

A 40 napos böjti idő alatt kerüljük a zajos mulatozást!

Ne feledkezzünk meg arról, hogy elvégezzük húsvéti szentgyónásunkat és szentáldozásunkat! Minden szombaton este fél 6-tól gyóntatás van templomunkban.        

Nagyböjt péntekjein keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban este 6 órától, illetve elsőpénteken délután 5 órától.

  • A héten elsőcsütörtök lesz, igeliturgiában imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért!
  • Elsőpénteken délután fél 5-től Németh László atya gyóntat templomunkban, közben újjászületés imaalkalmat tartunk. A szentgyónásra a szeretetlelke.hu oldalon jelentkezhetünk; http://www.szeretetlelke.hu/#program. Az esti szentmisében Jézus Szíve kegyelmeit kérjük, utána este 11-ig Jézust imádjuk, hiszen szívünk Isten temploma, az imádás háza, a menny ablaka.

A Szívek Szövetségével minden este 8 – fél 9-ig a békéért imádkozunk közösen, amelyhez online csatlakozhatunk az alábbi linken: https://zoom.us/j/97683595534; Passcode Tc8PDq

  • Elsőszombaton imádkozzunk Szűz Mária közbenjárását kérve a világ békéjéért!
  • Jövő héten elsővasárnap lesz, délután 3-tól a templomban a békéért tartunk szentségimádási órát.
  • Új képviselő-testületünk megválasztásához elhelyeztük a jelölőíveket abejáratoknál. Kérjük kedves Testvéreinket, amennyiben átgondolták, hogy ismeretségi körükből kit látnának szívesen a testületben, és meg is kérdezték őt, hogy megválasztása esetén vállalná-e a megbízást, legyenek szívesek az illető nevét és elérhetőségét felírni a táblázatba! Minimum 28 jelöltet kell állítanunk plébániánk közösségi létszámának megfelelően. A lapokon is feltüntettük, de ismét felsoroljuk, hogy előírás szerint a katolikus képviselő-testület tagjainak milyen feltételeknek kell megfelelniük:

a/ tartósan az egyházközség területén laknak,

b/ ha nem laknak ott, akkor legalább egy éve tevékenyen részt vesznek az egyházközség életében,

c/ teljesen cselekvőképesek,

d/ az egyházi előírások szerint nincsenek kizárva az eucharisztia vételének közösségéből,

e/ bérmálkoztak, vagy a közeljövőben fognak,

f/ egyházi hozzájárulásukat fizetik,

g/ 18. évüket betöltötték, de még nem 70 évesek,

h/ készek a feladat ellátására, vállalják azt.

  • Szeretettel ajánlunk két, tavaszi hétvégére szóló, a MÉCS közösség szervezésében Budapesten tartandó programot:

Egyéni programként MÉCS Napok az Eucharisztiáról márc. 18-20. között. Információt a https://mecshonlap.hu/mneureszletek1/ oldalon találunk. Fiatal pároknak, vagy 3 éven belül házasodott házaspároknak pedig ápr. 1-3. között:

https://mecshonlap.hu/mnfpreszletek19754236/.

  • 4 170