Torbágyi Hírek 2021.06.27. Szent László király Évközi 13. vasárnap

jún. 29. Szent Péter és Pál apostolok – főünnep kedd 18.oo – szentmise
júl. 1. elsőcsütörtök 18.oo – igeliturgia
júl. 2. Szűz Mária látogatása Erzsébetnél

Sarlós Boldogasszony ünnepe

elsőpéntek 18.oo – szentmise
júl. 3. Szent Tamás apostol elsőszombat 18.oo – szentmise
júl. 4. elsővasárnap   8.45 – szentmise

a temető kápolnánál

  • Kedden Szent Péter és Pál apostolok ünnepe lesz. A Magyar Katolikus Egyház jövő vasárnap tartja az ünnephez kapcsolódóan a péterfillérek gyűjtését. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják. A hívek a Szentatyának felajánlott támogatással segíthetik az Egyetemes Egyház leginkább rászorulóit. Előre köszönjük mindenki nagylelkű támogatását!
  • Elsőcsütörtökön igeliturgiában imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért!
  • Elsőpénteken, Sarlós Boldogasszony ünnepén szentmisében kérjük Jézus Szíve kegyelmeit! Ez az ünnep temető kápolnánk búcsúja. A torbágyi kisbúcsút jövő vasárnap tartjuk a temető kápolnánál 8.45-kor, esős időben a templomban.

Elsőpéntek délután ismét lesz szentgyónási lehetőség a szentmise előtt, illetve igény esetén utána is.

A szentmise után dicsőítő szentségimádás, majd este 8-tól csendes szentségimádás lesz a templomban. 10 órától hajnali 5-ig elsőpénteki éjszakai virrasztást tartunk. Csatlakozzunk bátran, bármilyen időtartamra! A szentségimádásba és a virrasztásba otthonról is be lehet online kapcsolódni templomunk facebook oldalán.

Részletes információ és szentgyónásra feliratkozási lehetőség a www.szeretetlelke.hu oldalon.

  • Elsőszombaton imádkozzunk Szűz Mária közbenjárását kérve a világ békéjéért!
  • Jövő héten elsővasárnap lesz, délután 3 órakor szentségimádást tartunk a templomban.

Péterfillérek gyűjtése – Az úgynevezett péterfillérek gyűjtése a 8.században indult el, amikor az újonnan megtért angolszászok önkéntes hozzájárulást küldtek a Szentatyának. Ekkor alakult ki a „Denarius Sancti Petri” adományozása, amely a középkorban általánossá vált az európai országokban. A reformáció korában elmaradt a péterfillérek gyűjtése, a 19.sz-ban újraéledt a szokás, majd 1870 és 1929 között a Vatikán egyetlen bevételi forrásává vált. Ekkortól már kizárólag karitatív tevékenységre használták fel a befolyt összeget. Magyarországon a rendszerváltás után, 1993-ban indult újra a kommunizmus ideje alatt szünetelő gyűjtés.

  • 4 034