Torbágyi Hírek 2021.05.30. Szentháromság vasárnapja

jún. 1. kedd 18.oo – szentmise
jún. 3. elsőcsütörtök 18.oo – igeliturgia
jún. 4. elsőpéntek 18.oo – szentmise
jún. 5. elsőszombat 18.oo – szentmise
jún. 6. elsővasárnap, Úrnapja   8.45 – szentmise
  • A héten elsőcsütörtök lesz. Kivételesen nem elsőpénteken, hanem elsőcsütörtökön lesz szentgyónási lehetőség Németh László atyával 16 – 19 óráig. A http://www.szeretetlelke.hu/  oldalon lehet feliratkozni. 18 órától igeliturgiában imádkozunk papi és szerzetesi hivatásokért.
  • Elsőpénteken 18 órakor szentmisében kérjük Jézus Szíve kegyelmeit. 18:45-től dicsőítő szentségimádás, majd 20 órától csendesebb, nyitott szentségimádás lesz a templomban, amelybe otthonról online be lehet csatlakozni. 22 órától hajnali 5 óráig elsőpénteki éjszakai virrasztási lehetőség lesz személyesen a zárt templomban, vagy otthonról online.
  • Elsőszombaton, Úrnapja előtti estén, az Eucharisztikus Kongresszusért tartott világméretű szentségimádásba tudunk bekapcsolódni, templomunkban 17-18 óráig. Részvételi szándékunkat jelezhetjük a https://www.iec2020.hu/hu/hirek-sajto/nyolcadszor-vilagmeretu-szentsegimadas-es-imalanc-vilag-korul oldalon. 18 órakor szentmisében imádkozunk Szűz Mária közbenjárását kérve a világ békéjéért!
  • Jövő vasárnap ünnepeljük Krisztus Testének és Vérének fő ünnepét, Úrnapját. Hívjuk és bátorítjuk testvéreinket, hogy minél többen kapcsolódjunk be az előkészületekbe! A templom körüli virágszőnyeget vasárnap reggel 6 órától közösen készítjük. Az útvonalat 2 m-es szakaszokra bontjuk, családonként vagy kisebb közösségben vállalhatjuk egy-egy szakasz díszítését. A virágszőnyeg készítéshez színes szirmokat már szombaton lehet hozni reggel 8-10, ill. délután 17-18 óra között, vagy vasárnap hajnalban. Kérjük szépen, hogy a szirmok színenként csomagolva érkezzenek a plébánia pincéjébe vagy a helyszínre! Ma a szentmise után a sekrestyében várjuk azok jelentkezését, akik vállalják egy előre kimért szakasz díszítését, vagy szirmokat, virágokat tudnak hozni a szőnyeg és a sátrak díszítéséhez. A https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lzOnJNk0cY46Lw26OvnnB9DNJDT0YdgOlneQtciJEqs/edit?usp=sharing  címen is fel lehet iratkozni a feladatokra. Idősebb testvéreinkhez házhoz megyünk a virágokért, ezért tőlük telefonszámot, lakcímet is kérünk szépen. E-mailben, telefonon Dori Gabriellát lehet keresni, ha kérés, kérdés merül fel: 30/6466261. A virágszőnyeg-készítés miatt a plébánia előtti útszakaszt vasárnap 5:30-tól a körmenet végéig lezárják. A parkolókat tudjuk használni. A 8:45-ös szentmise után körmenetben vonulunk a plébániánk közösségei által feldíszített fűzsátrakhoz. Szirmokból kirakott képek lesznek a sátrak előtt, a sátrak között fehér ruhás óvodás és alsós kislányok hinthetnek virágszirmot kiskosárból. Számukra gyülekezés a szentmise végén a fehér gyermek-zászló mellett. Hangosítás lesz.
  • Elsővasárnap délután 3 órakor szentségimádást tartunk a templomban.
  • 4 028