Torbágyi Hírek 2019.11.17. Évközi 33. vasárnap

nov. 19. kedd 18.oo – szentmise
nov. 23. szombat 18.oo – szentmise
nov. 24. vasárnap  8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Kedd délután 4 órától tartjuk Szent Erzsébet napi ünnepünket a plébánián, ahová karitász csoportunk szeretettel hívja és várja idősebb testvéreinket. Az agapét 18 órakor szentmise követi. Akinek nehézséget jelent eljutni a plébániára, annak autóval rendelkező testvéreink szívesen segítenek. Érdeklődni Lehel Ildikónál vagy a sekrestyében lehet: o6 3o 749 6394.
  • Kedd este fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Szombaton, Krisztus király vasárnapját megelőző este a szentmise előtt egy órára, 17-18 óráig, ismét bekapcsolódunk közösségünkkel a világméretű szentségimádási láncba, mely a 2020. szeptemberében Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés része. Várjuk a híveket a templomba csendes szentségimádásra, hogy meglássuk Jézust, a „láthatatlan Isten képmását”. Imádkozzunk mindazokért, akik még nem találkoztak Vele! Lehetőség szerint regisztráljunk a megadott linken: corpusdomini.iec2020.hu.
  • Jövő vasárnap a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Árpád-házi Szent Erzsébet, a jótékony szeretet szentjének ünnepéhez kapcsolódva, országos templomi gyűjtést rendez a Katolikus Karitász javára. A karitász szó jelentése: tevékeny szeretet. A karitász munkában való részvétel minden hívő lelkiismereti kötelessége, rászorulókért való imádsággal, kétkezi munkával, beteglátogatással, tárgyi és pénzadományokkal sokféle módon segíthetünk. Előre is köszönjük mindenki nagylelkű támogatását!
  • 25-e hétfő délután 5 órára, Székesfehérvárra a Szent Imre templomba hív bennünket négy közösségbeli testvérünk püspöki szentmisére, ahol a világi lelkipásztori munkatársi megbízólevelük ünnepélyes átadására kerül sor. Mély, tartalmas felkészülés után izgalommal és nyitott szívvel várják, milyen szolgálatra hívja őket majd az Úr. Megtisztelnénk őket, ha ennek a fontos ünnepnek az örömében osztoznánk velük személyesen vagy itthonról imában.
  • 29-én pénteken, és 30-án szombaton fogunk tartós élelmiszert gyűjteni biatorbágyi rászorulók számára, csakúgy, mint az előző években. Árpád-házi Szent Erzsébet Szent Jakabtól idézett jelmondata alapján: “Szeretteim, legyetek az igének cselekvői, nem csupán hallgatói!”, plébániánk karitász csoportjának önkéntesei a CBA előterében tájékoztatják az áruházba érkező vásárlókat szórólap átadásával, gyűjtik, majd rendszerezik, és a plébániára szállítják a tartós élelmiszert,  az összegyűlt adományokat. Szeretettel hívjuk azokat a testvéreinket, akik szívesen bekapcsolódnak az adománygyűjtésbe. Nagy segítséget jelentene, ha többen vállalnának akár csak 1-2 órás ügyeletet. Hívjuk és bátorítjuk az önkéntes órákat gyűjtő középiskolásokat, a régi és új segítőket is. 3-4 fő folyamatos jelenlétére van szükség, hogy hatékonyak legyünk. Jelentkezni az alábbi elérhetőségen egy táblázatban vagy a sekrestyében lehet név, telefonszám, e-mail-cím megadásával Dori Gabinál 06 30 6466261. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1robkOFXN-z4fM86pj4JfPx58XtEOd3kq_yaDL5DNbVY/edit#gid=0
  • Várjuk azoknak a hittanosoknak a jelentkezését, akik szívesen vennének részt a karácsonyi pásztorjáték Jelentkezni a sekrestyében lehet.
  • Az Ohmüllner Márton Alapítvány pályázatot hirdet a 2020-as évre közösségi programok támogatására. Jelentkezési határidő 2020. január 9. További részletek a templom bejáratánál kívül található hirdetőtáblán olvashatók.
  • 4 029