Torbágyi Hírek 2019.10.06. Évközi 27. vasárnap

okt. 8. kedd 18.oo – szentmise
okt. 12. szombat 18.oo – szentmise
okt. 13. vasárnap  8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  • Elsővasárnap van, 3 órakor szentségimádást tartunk a templomban.
  • Kedden fél 8-9-ig folytatjuk az evangéliumról szóló beszélgetésünket a plébánián. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Jövő szombatra Kalocsára, az ország legrégebbi egyházi központjába szerveztünk egyházközségi zarándoklatot, amelyet Bohn István atya vezet. A székesegyházban szentmisén veszünk részt, majd vezetéssel megtekintjük azt. A programban szerepel még az Astriceum Érsekségi Múzeum és az Érseki Palota felkeresése, közös ebéd, továbbá Hajóson az Érseki Kastély és kert meglátogatása, ami után a Pincefaluban fakultatív borkóstolásra is lesz lehetőségünk. Részvételi díj nincs, az Ohmüllner Márton Alapítvány teljes egészében átvállalta a költségeket. Anyagi támogatást elfogadunk az Alapítvány javára. A színvonalas programra az indulás-érkezés ideje és helye a hirdetőtáblán olvasható, jelentkezni még 5 főnek lehet Lehel Ildikónál, 06 30 7496394. A zarándoklat hitünk megvallásának ősi formája, egyfajta lelkigyakorlat. Őseink nyomában útnak indulunk egy szent helyre, miközben úton vagyunk Isten felé egyrészt lélekben, másrészt testben a szent helyen. Személyes és közösségi élmény.
  • Jövő szombaton és vasárnap átadhatjuk kárpátaljai testvéreink megsegítésére szánt adományainkat.
  • Köszönjük Testvéreink gondosságát, akik a 2019. évi egyházfenntartási hozzájárulásukat már befizették. A hozzájárulás befizetését név szerint nyilvántartjuk, mértéke a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ajánlása szerint az éves nettó jövedelem 1%-a. A 2019. évi egyházfenntartási hozzájárulást a szentmisék után a sekrestyében is befizetheti, aki ezt eddig még nem rendezte. Postai csekket a bejáratoktól lehet elvinni, és átutalás is indítható. Kérjük, minden esetben adja meg a közleményben nevét és címét! A plébánia bankszámlaszáma a csekken, a Torbágyi Hírekben és templomunk honlapján is megtalálható.
  • Templomunk és plébániánk rendszeres tisztán tartásához női munkatársakat keres az Oltáregylet, min. 4 fő új testvérünkre lenne szükség a kieső tagok miatt. Havi egy alkalommal 2 órás elfoglaltságot jelent ez a közösségi vállalás. Érezzük magunkénak templomunkat és környezetét! Akiket megszólított a felhívás, a sekrestyében tudnak feliratkozni. Köszönjük, ha fiatalabb édesanyák is bekapcsolódnak!
  • 4 034