Torbágyi Hírek 2019.09.08. Évközi 23. vasárnap

szept. 10. kedd 18.oo – szentmise
szept. 14. szombat 18.oo – szentmise
szept. 15. vasárnap   8.45 – szentmise
  • Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.
  • Jövő vasárnap lesz templomunk búcsúja. Előestéjén, szombaton az esti szentmisén a Glockenklang kórus énekel. Közvetlenül utána kezdődik az évek óta hagyományosan az Ars Sacra Fesztivál Nyitott Templomok Napja keretében szervezett előadás, amelyen Baracza Szabolcs restaurátor művésztől érdekes részleteket hallhatunk az elsősorban hazánkban látogatható, barokk kegyhelyek Mária-ábrázolásainak előképeiről, elnevezéseiről, és kereshetjük a választ arra a kérdésre is, hogy a torbágyi „Szomorúak Vigasztalója” titulusú ikon milyen helyet foglal el az európai kegyképek családfáján. Az előadás címe „A torbágyi templom oltárképe az európai Szűz Mária kegyképek sorában”. Templomunkban 15 éve kezdődött, és azóta is folyamatos a barokk műtárgyak helyreállítása, melynek anyagi hátterét a templomot látogató hívek adományai, Biatorbágy Város Önkormányzata és a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásai biztosítják. Szeretettel hívjuk mindazokat, akik érdeklődnek egy olyan restaurálási folyamat részletei iránt, amely 2018. októberében az NKA 25 éves jubileumán mintaprojektként szerepelt az évfordulóra szervezett szakmai konferencián.
  • A Szűz Mária Szent Neve búcsú napi ünnepi szentmisére vasárnap 8.45-kor kerül sor. Ezen a napon teljes búcsút nyerhetünk, ha szentgyónást végzünk, szentáldozáshoz járulunk és a pápa szándékára egy Hiszekegyet és egy Miatyánkot imádkozunk. A szentmise után közösségünk ünnepi együttlétére hívjuk a kedves Testvéreket a plébánia udvarára. Tanúságtételek, közös éneklés, továbbá családi programok és bográcsos ebéd keretében ünnepelhetünk.
  • A nyári szünet után újra folytatódik a baba-mama klub. Először 19-én találkozik a csoport, ahova a régiek mellett az újonnan csatlakozó édesanyákat és babáikat is nagy szeretettel várják! Csütörtökönként 10-12 óráig tart az együttlét a plébánián.  A klub vezetője Horváthné Lehel Krisztina.
  • Előre jelezzük, hogy okt. 12-ére Kalocsára szervez zarándoklatot egyházközségünk István atya vezetésével, az Ohmüllner Márton Alapítvány támogatásával. Részletek a hirdetőtáblán, jelentkezés Lehel Ildikónál.
  • 4 027