Torbágyi Hírek 2019.06.16. Szentháromság vasárnapja

jún. 18. kedd 18.oo – szentmise
jún. 22. szombat 18.oo – szentmise
jún. 23. vasárnap 11.oo – szentmise
  • Hétfőn 18.30-tól plébániánk közösségéért imádkozunk a templomban. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Jövő szombatra, Úrnapja előtti estére ismét világméretű szentségimádást hirdettek a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői. A szentmise után várunk mindenkit egy órára a templomba! Regisztráljunk a következő linken: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/ Külföldi ismerősöknek is továbbadható a hír, a honlap 8 nyelven elérhető.
  • A jövő vasárnapi úrnapi körmenettel kapcsolatosan a következőket hirdetjük:
  1. A virágszőnyeg készítése reggel 8 órától kezdődik. A díszítéshez szánt, lehetőleg színenként külön csomagolt szirmokat szombaton reggel 8-10 és este 17-18 óra között vagy vasárnap kora reggel kérjük szépen a plébánia pincéjébe hozni! Szeretettel hívjuk a régi és új segítőket!
  2. A szentmise 11 órakor kezdődik.
  3. Utána a körmenet az élő fűzsátrakhoz igazodó útvonalon halad. Lezárás lesz a templom és a plébánia közötti útszakaszon.
  4. Elsőáldozó és alsó tagozatos kislányokat hívunk virágszirmot hinteni fehér öltözetben, kiskosárban szirmokkal. Szirmot a helyszínen is tartalékolunk számukra. Gyülekezés a szentmise végén a fehér „gyermek-zászló” mellett.
  5. Körmenetben vonulás sorrendje: ministránsok, virághintők, kórus, pap, hívek kettesével-hármasával. Szeretnénk, ha a sátrak mellett is rendezett sorban maradnánk, hangosítás lesz.
  6. A sekrestyében elhelyezett táblázaton vagy az elektronikus felületeken; e-mailben, honlapon megosztott, alább is szereplő táblázatban jelentkezzünk a feladatokra! https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_6UA7uNHYEas_WlU_DniXEKNtjSoIRhUFBvdIdvOGBA/edit#gid=0
  • Jövő hétvégén a Városünnepen is megjelenik plébániánk egy sátorral, szombat délután 1 órakor közös éneklésre hívjuk testvéreinket, majd asztalbeszélgetés következik az evangéliumról, a kereszténységről, az iskoláról és a NEK-ről. Vasárnap 2 órakor indul az éneklés, utána börtönmissziós beszámolót hallgathatunk. Mindkét délután kézműves foglalkozások is lesznek.
  • Ebben a tanévben ma tartunk utoljára gyerekmisét, legközelebb szeptemberben lesz vasárnap negyed 12-kor szentmise.
  • Nyáron a temetői ügyintézés fogadóórája keddenként lesz, szombaton szünetel. Sürgős esetben a hirdetőtáblán megadott telefonszám hívható. A szintén keddi irodai fogadóóra júliusban helyettesítéssel működik.
  • 4 028