Torbágyi Hírek 2019.03.24.

Nagyböjt 3. vasárnapja

márc. 26. kedd 18.oo – szentmise
márc. 29. péntek 18.oo – keresztút
márc. 30. szombat 18.oo – szentmise
márc. 31. vasárnap  8.45 – szentmise

11.15 – szentmise

  •  A Püspöki Konferencia múlt héten felolvasott körlevele alapján a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer gyűjtése ma kezdődik és templomunkban a lelkigyakorlatos hétvégéig tart. Régi böjti hagyomány volt az egyházban, hogy a böjtöléssel megtakarított javakat a szegényeknek ajánlották fel. Ezt a példát követve kérjük, hozzuk el a szentmisékre tartósélelmiszer felajánlásainkat! Örülnénk étolaj, cukor, rizs, édesség, kávé, tea, kekszféle, tészta, csokoládé adománynak. A torbágyi karitász és a rászorulók nevében hálásan köszönjük!
  • Kérjük Testvéreink anyagi segítségét a templom húsvéti virágdíszítéséhez. A hozzájárulásokat a bejáratok mellett található gyűjtődobozokban helyezhetjük el. Köszönjük!
  • Hétfőn 18.30-tól plébániánk közösségéért imádkozunk a templomban. Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, Jézus fogantatásnak ünnepén is mindenkit szeretettel várunk!
  • Csütörtök délelőtt 10 órától az idősek Szent Klára közösségének találkozója lesz a plébánián.
  • Jövő vasárnapra virradóra állítjuk át az órákat nyári időszámításra. Figyeljünk, el ne késsünk a miséről!
  • Nagyböjt péntekjein este 6 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban. Ne feledkezzünk meg nagyböjt péntekjein a hústilalomról, kerüljük a zajos mulatozást, és igyekezzünk elvégezni szentgyónásunkat! Minden szombaton este fél 6-tól van gyóntatás templomunkban.
  • Még nem talált lakhatási megoldást a múlt héten hirdetett segítséget kérő család. Három felnőtt keres albérletet, mert a saját tulajdonukat a kölcsönt adó bank megvásárolta. A bérleményért havi 60eFt plusz rezsi díjat tudnak fizetni, amit saját munkájukkal (kertgondozás, felújítás, felügyelet, háziállatok gondozása) tudnak kiegészíteni. A Biatorbágyhoz közel eső külterület is számításba jön, munkahelyük miatt a településhez kötődnek. Hajléktalanságtól menthetünk meg egy családot, számítunk a segítő szándékú tulajdonosokra. Az alábbi elérhetőségen lehet információt adni a családnak: 70 3846744

Előre hirdetünk néhány április eleji programot:

  • Ápr. 3-án, szerdán 19 órától Fábry Kornél atya lesz vendégünk a templomban, aki a NEK-ről fog beszélni NEK-ünk. Az Együtt az úton találkozás-sorozat erre a napra meghirdetett alkalma ápr. 24-én kerül megrendezésre.
  • Ápr. 5-én, pénteken és 6-án, szombaton nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk templomunkban. Pénteken 17.00-tól keresztút, 18.00-tól szentmise lesz, melyben Janig Péter atya mond elmélkedést. Utána szentgyónásra lesz lehetőség, és 23.00-ig szentségimádásra. Szombaton 9.00-tól 10.00-ig lesz szentségimádás és gyóntatás, majd szentmise keretében az elmélkedés második része. Ezt követően a plébánián kötetlen beszélgetés Janig Péter atyával. Jöjjünk minél többen, készüljünk együtt lélekben húsvétra!
  • Ápr. 9-től beszélgetés-sorozatra hívjuk az első gyermeküket váró fiatal párokat. Kéthetente keddenként 19 órától a plébánián találkozunk, hogy keresztény szellemiségben beszélgessünk a várandósság időszakáról, együtt készülhessünk a baba születésére, a szülői szerepre. Nem hívő párokat is nagy szeretettel várunk! További információ a kijáratnál elhelyezett plakáton, plébániánk internetes oldalain és a Torbágyi Hírekben megadott telefonszámon. Wittmann Andrea: 204997349
  • 4 028