Torbágyi Hírek 2024.10.20. Évközi 29. vasárnap Missziós vasárnap

Jövő heti miserendünk:

okt. 22. kedd 18.oo szentmise
okt. 26. szombat 18.oo szentmise
okt. 27. vasárnap   8.45

11.15

19.oo

szentmise

gyerekmise

ifjúsági szentmise

  • Ma Missziós vasárnap van, a katolikus egyház valamennyi templomában a perselypénzt a missziók javára fordítják. Gondoljunk a missziókban szolgálatot teljesítő papokra, szerzetesekre, illetve világi személyekre, és támogassuk ügyüket nagylelkűen! Alább olvashatjuk Ferenc pápa idei Missziós vasárnapra írt üzenetét.
  • Szerda, okt. 23-a nemzeti ünnep. Kocsis József polgármester úrtól meghívót kaptunk az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának megemlékezésére, amely délután 4 órakor a Szentháromság téri országzászlónál kezdődik. Plébániánk közössége nevében is koszorúzunk, majd 5 órától ünnepi műsoron vehetünk részt a Juhász Ferenc Művelődési Központban.
  • Csütörtökön 10 órától a Szent Klára Csoport összejövetelét tartjuk a plébánián, a megszokottnál egy héttel korábban. István atya lesz a vendégünk, ő vezeti a beszélgetést Mindenszentekről, halálról, gyászról. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
  • Pénteken a szentségimádás során este 7 – 11 óra között óránként más-más titokkal elimádkozzuk a teljes rózsafüzért.
  • Jövő péntektől kezdve minden hónap utolsó péntekjére meghirdetjük férfiak számára a szentségimádást és szentolvasó rózsafüzér imádságot. Szeretettel hívjuk erre az alkalomra férfi testvéreinket!
  • Októberben a szombat esti szentmisék előtt 17.20-tól, a vasárnap reggeli szentmisék előtt 8.05-től rózsafüzért imádkozunk a templomban, Rózsafüzér közösségünk vezetésével.
  • Jövő vasárnap este 7 órakor ismét lesz ifjúsági mise Emmanuel testvérrel. Szeretettel várunk mindenkit!
  • Jövő vasárnapra virradóra kezdődik a téli időszámítás, egy órával „később” indulhatunk szentmisére.

Rózsafüzér titkok leirata, és tíz tanács Szt. II. János Pál pápától a rózsafüzér imádkozásához:

https://bizdramagad.hu/uploads/tamogatas/hogyan_imadkozzuk_a_rozsafuzert_A4.pdf

https://www.magyarkurir.hu/hirek/hogyan-imadkozzuk-rozsafuzert-tiz-tanacs-szent-ii-janos-pal-papatol

A missziós világnapon, melyet minden év október utolsó előtti vasárnapján tartunk, hálával emlékezünk azokra az emberekre, akik életük tanúságtételével segítenek megújítani keresztségi elkötelezettségünket amellett, hogy az evangélium nagylelkű és örömteli apostolai legyünk. Különösen emlékezünk mindazokra, akik útra keltek, hogy otthont és családot hátrahagyva, azonnal és félelem nélkül elvigyék az evangéliumot azokhoz a népekhez és azokba a városokba, ahol sok ember szomjazza az evangélium áldását.

Ferenc pápának a Missziók 98. Világnapjára írt üzenete: Menjetek, és hívjatok mindenkit a menyegzőre (Mt 22,9)

Kedves Testvéreim!

Az idei missziós vasárnap témáját a menyegzői lakoma evangéliumi példázatából vettem (Mt 22,1-14). Ebben a példabeszédben, miután a vendégek visszautasították a meghívást, a király, a történet főszereplője így szól szolgáihoz: „Menjetek ezért ki az útkereszteződésekre, s akit csak találtok, hívjátok meg a menyegzőre!”. Ha elgondolkodunk a példázatnak – és Jézus életének – ezen a kulcsmondatán, akkor az evangelizáció néhány fontos aspektusára világíthatunk rá. Mindannyiunk számára, akik Krisztus misszionárius tanítványai vagyunk, különösen aktuális az egyház elsődleges feladata, az evangélium hirdetése.

A teljes üzenet itt olvasható:  2024missziosvasarnap_papaiuzenet.pdf

Összefoglaló a képviselő-testület októberi üléséről

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete október 9-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Bérmálás, megyéspüspök atya fogadása Október 19-én, szombaton Spányi Antal megyéspüspök atya a bérmálás szentségében részesít 35 arra felkészült testvérünket. A képviselő-testület megtárgyalta a bérmálással és a püspök atya fogadásával, vendégül látásával kapcsolatos részleteket.
  2. Plébániapince használata A plébániapince közösségi terében megfelelő feltételek teljesítése esetén lehetőség van közösségünk tagjainak családi események lebonyolítására is. A kérések teljesítéséhez a képviselő-testület jóváhagyása szükséges, az időpont egyeztetést Wittmann Andrea végzi.
  3. Középiskolás diákok kötelező közösségi szolgálata Felvettük a kapcsolatot a biatorbágyi középiskolákkal, hogy az ott tanuló diákok az egyházközség területén is teljesíthessék kötelező közösségi szolgálatukat. Elsősorban a templom, a plébánia tisztán tartásában, kertrendezésben, karitász munkában, rendezvények lebonyolításában várjuk a fiatalok közreműködését. A közösségi munkát az egyházközség részéről Buzásy György koordinálja.
  4. Karácsonyi Pászti koncert A Pászti Miklós Vegyeskórus december 15-én, vasárnap 19 órakor karácsonyi hangversenyt ad templomunkban.
  5. Pannonhalmi zarándoklat Az október 5-i plébániai zarándoklat nagyon jól sikerült, a kiváló szervezésért köszönet illeti a szervezőt, Dori Gabriellát. További zarándoklatok szervezésére jelentkezőket várunk közösségünkből.
  6. A plébániakert gondozása A kertgondozó csoportvezetők és kertész szakember bevonásával szeretnénk egyértelműsíteni és meghatározni a kertgondozási feladatokat. A jelenlegi tereprendezési munkálatok célja, hogy minél nagyobb terület legyen gondozható a fűnyíró traktorral. A futballpálya szélén védőháló elhelyezését tervezzük.
  7. Egyházközségi közösségek összefogása Ez év február 17-én sor került egyházközségünk közösségeinek bemutatkozására. Felvetődött újabb találkozó lehetősége, ennek előkészítését megkezdtük.
  • 4 214