Torbágyi Hírek 2024.09.22. Évközi 25. vasárnap

Jövő heti miserendünk:

szept. 24. kedd 18.oo szentmise
szept. 28. szombat 18.oo szentmise
szept. 29. vasárnap   8.45

11.15

szentmise

szentmise

  • Köszönjük szépen a Glockenklang kórus német nyelvű éneklését a múlt szombati szentmisén, és a gyermekek szkólája szolgálatát vasárnap, amivel templomunk búcsújának ünnepét emelkedettebbé tették.
  • Most a szentmise után szeretettel hívunk és várunk minden kedves Testvérünket a plébániakertbe a – kedvezőtlen időjárás miatt mára halasztott – templombúcsúnkhoz kapcsolódó közösségi összejövetelre!
  • Ma, vasárnap este 7 órakor ifjúsági mise lesz Emmanuel atyával. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Kedd este 8 órától tartjuk a felnőtt hittan foglalkozások első őszi alkalmát. Várjuk a résztvevőket, érdeklődőket.
  • Csütörtök, szept. 26-a délelőtt 10 órára ismét várjuk idős testvéreinket a plébániára, baráti összejövetelre.
  • Péntek-szombatra, szept. 27-28-ára ifjúsági egyházmegyei zarándoklatra hívják az érdeklődőket, részletek a csatolt plakáton.
  • Szombaton, szept. 28-án 16 órára szeretettel várjuk a ministránsokat – régieket és akik most jelentkeztek – idei első találkozásunkra a plébániára.
  • A templom és a plébánia tisztán tartásához takarító asszonytársakat keresünk 4 megüresedett helyre. Eddig 1 asszonytársunk jelentkezett, várjuk a további lelkes vállalkozókat!

Összefoglaló a képviselő-testület szeptemberi üléséről

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete szept. 11-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Templom búcsú A képviselő-testület értékelve a kedvezőtlen időjárási előrejelzést, a szept. 15-i templombúcsú közösségi találkozásának halasztása mellett döntött. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, egy héttel később, szept. 22-én tartjuk meg a plébániakertben a közösségi alkalmat. Végleges döntést a hét közepén hozunk.
  2. Kedd esti felnőtt hittan Folytatódnak a kéthetente kedden tartott felnőtt hittan órák, a kezdés időpontja 20 óra. Az első találkozásra szept. 24-én várjuk a résztvevőket, érdeklődőket.
  3. Bérmálkozás Október 19-én, szombaton 16 órai kezdettel Spányi Antal megyéspüspök atya a bérmálás szentségében részesíti az arra felkészült fiatal testvéreinket. A képviselő-testület áttekintette az ezzel kapcsolatos feladatokat, megyéspüspök atya fogadásának részleteit.
  4. Középiskolás diákok kötelező közösségi szolgálata A középiskolai tanulóknak az érettségi vizsgáig 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesíteni. Egyházközségünk szívesen fogadna diákokat, akiket a templom és plébánia működése, a karitász munka területén tudna foglalkoztatni. Felvesszük a kapcsolatot a biatorbágyi középiskolákkal, hirdetjük a lehetőséget, és összehangoljuk a jelentkezők tevékenységét.
  • 4 210