Torbágyi Hírek 2024.09.01. Évközi 22. vasárnap Veni Sancte Spiritus

Jövő heti miserendünk:

szept. 5. elsőcsütörtök 18.oo igeliturgia
szept. 6. elsőpéntek 18.oo szentmise
szept. 7. elsőszombat 18.oo szentmise

a Rozália kápolnában

szept. 8. elsővasárnap   8.45 szentmise
  • Mai Veni Sancte szentmisénkben kérjük a Szentlélek kegyelmét a tanévet kezdő diákokra és tanáraikra.
  • Elsővasárnap van, délután 3 órakor szentségimádást tartunk a templomban.
  • Hétfő este 7 órától a Rita cursillós imacsoport találkozóját mások számára is nyitott „minizarándoklat” formájában tartja templomunk és a Katalin-hegyi „Élet az Életért kápolna” közötti útvonalon. 2,5 km-t teszünk meg gyalogosan kb. 40 perc alatt. https://maps.app.goo.gl/vgc8k1hQ8UiBRhSA6 Szeretettel hívjuk mindazokat, akik 5 állomáson keresztül készek velünk egyénileg, de mégis közösségben rátekinteni a szülő-gyerek szeretetkapcsolataikra. Indulás a templom melletti parkolóból, érkezés fél 9 körül a – 2023. áprilisában felszentelt – Szent Gianna kápolnához. Visszajutás akár autóval, ha erre jelzett igény lesz. Jelentkezés az alábbi címsoron:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DMRTH4zWDP9-juJK0uFTPb9PYAM3gvUUyianwP2QEgs/edit?gid=0#gid=0  További részletekről a levelező listákon üzentünk.
  • A héten elsőcsütörtök lesz. Igeliturgiában imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért!
  • Elsőpéntek lesz, este 6 órakor szentmisében kérjük Jézus Szíve kegyelmeit. A lelki program részleteit a Szeretetlelke.hu oldalon lehet nyomon követni.
  • Jövő szombaton a Rozália kápolna búcsúja alkalmából az előesti szentmisét a kápolnában tartjuk. Elsőszombat lesz, imádkozzunk Szűz Mária közbenjárását kérve a világ békéjéért!
  • Jövő vasárnap a 8.45-ös szentmisén elsőáldozás lesz, a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola 18 tanulójáért és családjaikért imádkozhatunk.
  • Jövő szombaton és vasárnap átadhatjuk kárpátaljai testvéreink megsegítésére szánt adományainkat.
  • A hétfői imaalkalmak szept. 9-től indulnak ismét, kéthetente lesznek este fél 7-től.
  • A keddi szentmisék szept. 17-én indulnak újra, szept. 10-én Székesfehérváron lesz Veni Sancte szentmise.
  • A baba-mama foglalkozások első őszi alkalma szept. 19-én lesz, továbbra is csütörtök délelőttönként találkoznak a kisgyermekes édesanyák.
  • A gyerekmisék szept. 29-étől folytatódnak, szept. 15-én templomunk búcsúját ünnepeljük, a vasárnap reggeli ünnepi mise után a plébániakertbe várunk mindenkit – gyermekeket, felnőtteket – sok szeretettel!
  • Várjuk azon gyerekek jelentkezését a sekrestyében szept. hónap során, akik ministráns szolgálatra éreznek hívást. 2025 tavaszán újra ministráns avatást tervezünk.  Érdeklődni Wittmann Andreánál lehet a 06204997349 telefonszámon.
  • Október 5-ére egésznapos zarándoklatot szervezünk Pannonhalmára. Különbusszal utazunk, melynek díját az Ohmüllner Márton Alapítvány téríti, a résztvevőktől 4.ooo.-Ft-ot kérünk a közös ebédre és a 800 éves fennállását ünneplő bazilika vezetett megtekintésére. A felnőtt családtaggal érkező 12-18 év közötti ifjak számára a részvétel térítésmentes. Jelentkezés a sekrestyében vagy Dori Gabi testvérünknél. https://www.youtube.com/watch?v=1eQU08qpoqA

Összefoglaló a képviselő-testület augusztusi üléséről

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete aug. 21-én ülést tartott. A megbeszélésen az alábbi kérdéseket tárgyalták meg:

  1. Szeptember 2-án gyalogos zarándoklat indul a Katalin-hegyi kápolnához. Találkozás 19 órakor a templom előtt.
  2. A szeptember 15-i templombúcsúval kapcsolatos feladatokat áttekintettük. A ¾ 9 órai szentmise után a plébániakertben találkozunk kötetlen beszélgetésre, majd közösen elfogyasztjuk az ebédet. A gyermekek számára külön programokat szervezünk. Megköszönjük, ha a résztvevők süteményekkel járulnak hozzá az étkezéshez.
  3. Október 5-ére autóbuszos zarándoklatot szervezünk Pannonhalmára. A részletek megtalálhatók a hirdetésekben, jelentkezés a sekrestyében, illetve Horváth-Dori Gabriella testvérünknél.

Pannonhalmi zarándoklat 2024. október 5.

Plébániánk okt. 5-re egész napos zarándoklatot szervez Pannonhalmára, a bazilika 800. jubileumi évében.

Indulás reggel 8-kor a vasútállomástól, bérelt autóbusszal. Hazaérkezés az esti órákban.

Délelőtt a gyógynövénykert és tanösvény bejárása, ebéd után tárlatvezetés a program.

Hazafelé útba ejtjük a Wohlmuth Ferenc vértanú pap emlékére megnyílt látogatóközpontot, Császár településen. Szentmise szervezése folyamatban.

Az autóbuszbérlés díját az Ohmüllner Márton Alapítvány téríti, a résztvevőktől 4.000.-Ft/fő összeget kérünk szépen befizetni, mely a közös ebéd és a bazilika vezetett megtekintésének díját tartalmazza. A felnőtt családtaggal érkező 12-18 év közötti ifik számára a részvétel térítésmentes.

Egyéb attrakciók látogatása fakultatív módon, egyénileg megváltott belépőjeggyel.

Előzetes jelentkezés a szentmisék után a sekrestyében vagy Dori Gabi testvérünknél. Szeretettel hívjuk Testvéreinket!

https://www.youtube.com/watch?v=1eQU08qpoqA

  • 4 181