szeptember 2024 hónap bejegyzései

Torbágyi Hírek 2024.09.15. Évközi 24. vasárnap

Jövő heti miserendünk:

szept. 17. kedd 18.oo szentmise
szept. 21. szombat 18.oo szentmise
szept. 22. vasárnap   8.45

19.00

szentmise

ifjúsági szentmise

  • Múlt hétvégén, a hónap második hétvégéjén átadhattuk szokásos kárpátaljai adományunkat, amelyből most meglepően kevés gyűlt össze, ezért jelezzük, hogy a Kárpátaljára szánt szeptemberi adományok még bedobhatók a faládába.
  • Ma tartottuk volna templomunk búcsújának szabadtéri ünneplését a plébániakertben az ünnepi szentmise után. Mint ahogy azt hétközben a levelezőlistán hírül adtuk, a kedvezőtlen időjárás miatt a kültéri programot elhalasztottuk előreláthatólag jövő vasárnapra. A továbbiakról ismét hét közepén küldünk e-mail-ben tájékoztatást.
  • Keddtől ismét lesznek esti 6-os szentmisék.
  • Csütörtöktől hetente újra várjuk a kisgyermekes édesanyákat és gyermekeiket a baba-mama klubba délelőtt 9.30-11.30 között. Részletek a mellékelt plakáton.
  • Jövő vasárnap este 7 órakor ifjúsági misét tart templomukban Emmanuel atya. Mindenkit szeretettel várunk!
  • Szept. 27-28-án ifjúsági egyházmegyei zarándoklatra hívják az érdeklődőket, részletek a mellékletben.
  • Még jelentkezhetnek gyerekek az idei ministráns képzésre a sekrestyében, vagy Wittmann Andreánál +36204997349.
  • Az okt. 5-i pannonhalmi zarándoklatra a busz lassan megtelik. Az utolsó helyekre még jelentkezhetünk a sekrestyében vagy Dori Gabi testvérünknél. Részletek korábbi számainkban olvashatók.
  • A templom és a plébánia tisztán tartásához takarító asszonytársakat keresünk 4 megüresedett helyre. Várjuk a lelkes jelentkezőket!

A XVIII. Ars Sacra Fesztivált szept. 14-22. között „Az igazság békét teremt” (Iz 32,17) mottóval indítják ma. A nagykorúságát ünneplő Ars Sacra fesztivál immár 18 éve hirdeti, hogy a kultúra emberi életünk egyik fontos forrása, amely képes felmutatni a hit, a remény és a szeretet üzenetét minden korosztály számára. A kezdeményezéshez a kezdetektől fogva számos település, felekezet, intézmény, művész csatlakozott országhatáron innen és túl. Legyünk nyitottak a hit ihlette, szakrális művészeti alkotások felé és engedjük, hogy erőforrássá váljanak életünkben!

Torbágyi Hírek 2024.09.08. Évközi 23. vasárnap

Jövő heti miserendünk:

szept. 14. szombat 18.oo szentmise
szept. 15. vasárnap   8.45 szentmise
  • Ma átadhatjuk adományainkat kárpátaljai testvéreink javára.
  • Hétfő este fél 7 – fél 8-ig folytatódnak plébániánk közösségének Szentlélekben való megújulásáért folytatott imaóráink. Kéthetente találkozunk a templomban.
  • Csütörtökön, szept. 12-én lesz templomunk névadójának, Szűz Mária Szent Nevének ünnepe, melyhez kapcsolódóan a búcsút jövő vasárnap a ¾ 9-es ünnepi szentmise után tartjuk a plébániakertben. Szeretettel várunk mindenkit – gyermekeket, felnőtteket – erre a közösségi alkalomra, beszélgetésekre! Vendégek leszünk bográcsételre, fagylaltra, kérjük azonban, hogy sós, édes süteményekkel, üdítőkkel járuljunk hozzá az együtt elköltött ebédhez! Ezen a napon teljes búcsút nyerhetünk, ha szentgyónást végeztünk, szentáldozáshoz járulunk és a pápa szándékára egy Hiszekegyet és egy Miatyánkot imádkozunk.
  • Szept. 19-étől újra indul a baba-mama klub. A nyári szünet után hívjuk a kisgyermekes édesanyákat és gyermekeiket csütörtök délelőttönként 9.30-11.30 között, jó idő esetén a plébániakertbe, hűvösebb időben a baba-mama szobába. Szeretettel várjuk a “régieket” és az újonnan csatlakozókat is! A közösséget vezeti: Horváthné Lehel Krisztina (elérhetőség: lehelkri@gmail.com, +36202359735)
  • Szept. 22-én 19 órakor ismét lesz ifjúsági mise Emmanuel atyával. Várunk mindenkit szeretettel!
  • Októberben bérmálás lesz templomunkban, a felkészülés péntek délutánonként, ill. szombat délelőttönként folytatódik.
  • Szeretettel várjuk olyan gyerekek jelentkezését, akik ministrálni szeretnének. Feliratkozni a sekrestyében, érdeklődni Wittmann Andreánál lehet: +36204997349.
  • A templom és a plébánia tisztán tartásához takarító asszonytársakat keresünk. 4 megüresedett helyünk van, várjuk a lelkes jelentkezőket!
  • Okt. 5-én Pannonhalmára zarándokolhatunk. A részvételi díj 4.ooo.-Ft a közös ebédre és a 800 éves fennállását ünneplő bazilika vezetett megtekintésére. A 12-18 év közöttiek számára a részvétel ingyenes. A különbuszt az Ohmüllner Márton Alapítvány téríti. Részletek és jelentkezési címsor alább olvasható. Jelentkezni a sekrestyében vagy Dori Gabi testvérünknél is lehet.
  • Jövő szombattól következő vasárnapig (szept. 14-22.) rendezik ismét országszerte és határon túl is egyre többfelé az Ars Sacra Fesztivált, a szent művészet magyar kezdeményezésű ünnepét. A misszió célja az igaz, örök értékek hirdetése a mai értékválsággal küzdő világban.
  • Örömmel osztjuk meg István atya tanúságtételét, amely aug. 26-án hangzott el a Mária Rádióban. A felvétel itt hallható: Beszélgetés István atyával
  • Imádkozzunk a 18 gyermekért, akik ma először vették magukhoz az Oltáriszentséget, hogy a kapott kegyelmet egész életük során őrizhessék!

Ars Sacra Fesztivál

Párizs, Bécs, Lisszabon és Brüsszel után Budapest 2007-ben rendezett Városmissziót, melynek magasztos törekvésein fellelkesülve civil kezdeményezésként útjára indították az Ars Sacra Fesztivált. Azóta minden év szeptemberének harmadik hetében egyre több és színesebb művészeti programot kínálnak a rendezők az európai zsidó-keresztény kultúra kimeríthetetlen tárházából, már nemcsak országszerte, hanem határainkon túl is egyre többfelé. Missziójuk célja az igaz, örök értékeket hirdetni a mai értékválsággal küzdő világban.

„Ahhoz, hogy mindazt kifejezzük, amit az ember alkotóként megtapasztal a világmindenségről és ami azon túl van, kevésnek bizonyul a beszéd. De létezik a művészet, amelynek ezer nyelve van, és amelyben mindig megcsillan valami, ami megmutatja: az ember jóval több, mint amit képzel magáról. Mindez valamennyi művészetre igaz, de leginkább a szakrális művészetekre.”

–  Erdő Péter bíboros, prímás

Pannonhalmi zarándoklat 2024. október 5.

Plébániánk okt. 5-re egésznapos zarándoklatot szervez Pannonhalmára, a bazilika 800. jubileumi évében.

Indulás reggel 8-kor a vasútállomástól bérelt autóbusszal, érkezés az esti órákban.

Délelőtt a gyógynövénykert és tanösvény bejárása, ebéd után tárlatvezetés a program.

Hazafelé útba ejtjük a Wohlmuth Ferenc vértanú pap emlékére megnyílt látogatóközpontot, Császár településen. Szentmise.

Az autóbuszbérlés díját az Ohmüllner Márton Alapítvány téríti, a résztvevőktől 4.000.-Ft/fő összeget kérünk szépen befizetni, mely a közös ebéd és a bazilika vezetett megtekintésének díját tartalmazza. A felnőtt családtaggal érkező 12-18 év közötti ifik számára a részvétel térítésmentes. Egyéb attrakciók látogatása fakultatív módon, egyénileg megváltott belépőjeggyel.

Előzetes jelentkezés a szentmisék után a sekrestyében vagy Dori Gabi testvérünknél. Szeretettel hívjuk Testvéreinket!

https://www.youtube.com/watch?v=1eQU08qpoqA

  • 4 178