Torbágyi Hírek 2019.02.03.

Szent Balázs püspök és vértanú

febr. 5. kedd 18.oo – szentmise
febr. 7. elsőcsütörtök 17.oo – igeliturgia
febr. 9. szombat 18.oo – szentmise
febr. 10. vasárnap  8.45 – szentmise

11.15  – szentmise

  • Elsővasárnap van, délután 3 órakor szentségimádást tartunk a templomban.
  • Febr. 7-én elsőcsütörtök lesz, délután 5 órakor igeliturgián vehetünk részt a templomban.
  • Jövő szombaton és vasárnap átadhatjuk kárpátaljai testvéreink megsegítésére szánt adományainkat.
  • Febr. 11-e 1993 óta a betegek világnapja, amelyet II. János Pál kezdeményezett a Szűzanya 1858-as Lourdes-ban történt megjelenésének emlékére. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, elősegítse a szenvedés megértését.” Részesülhet benne minden katolikus megkeresztelt ember, aki súlyos betegségben szenved, műtét előtt áll vagy állapotszerűen beteg (cukorbeteg, szívbeteg), továbbá az idősebbek, akik úgy érzik, hogy folyamatosan gyengülnek, idősödésüket teherként élik át, akár már felvették, de ismét betegek vagy betegségük súlyosbodott.
    Templomunkban a jövő vasárnapi szentmise keretében szolgáltatja ki István atya a betegek szentségét.  A szentség felvételének feltétele, hogy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk, azaz előtte szentgyónáshoz járuljunk, szentmisén vegyünk részt és áldozzunk. Kérjük testvéreinket, hogy aki szeretne ebben részesülni, de nem tud eljutni a templomba, értesítse a Karitász önkénteseit, hogy segíthessenek. Lehel Ildikó 30 7496394
  • Kérjük azokat a jegyeseket, akik ebben az évben templomunkban kívánnak házasságot kötni, február hónap során jelentkezzenek a plébánián ügyeleti időben vagy a szentmisék után a sekrestyében!
  • 4 007