Képviselő-testületi ülés összefoglaló 2018.nov.

A Torbágy Római Katolikus Plébánia képviselő-testülete 2018. november 14-én tartotta meg havi ülését. A megbeszélésen az alábbi témaköröket tárgyalták meg:

  1. Plébániai – templomi programok naptára Elkészültek a plébánia épületében és a templomban rendezendő programok bejegyzéséhez a naptárak. E naptárak a honlapon is elérhetők lesznek.
  2. Adventi programok Idén nem sikerült adventi triduumot szervezni. Megkezdődött a felkészülés a karácsonyi pásztorjátékra. December 9-én mindkét vasárnapi szentmisén a Mikulás kis csomaggal örvendezteti meg a gyermekeket. A baba-mama klubba december 5-én érkezik a Mikulás. December 16-án 19 órakor a Pászti Kórus ad karácsonyi koncertet.
  3. Gyermeknevelési előadás sorozat 2019. januárjában szakemberek részvételével gyermeknevelési előadás sorozat indul a plébánián. A rendezvényt az egyházközség anyagilag is támogatja.
  4. Plébániai termek/szobák elnevezése, funkciói A felújított plébánia épület rendelkezésre áll a közösségek részére. A közösségek gondolják végig, milyen berendezési tárgyakra van szükség, az igények esetleg tárgyi/bútor adományokból is kielégíthetők. A szobákat elneveztük, a programok szervezői a naptárba tudják bejegyezni, hogy mely szobára tartanak igényt.
  5. Lelkipásztori kisegítő képzés  Három testvérünk tervez jelentkezni az egyházmegye lelkipásztori kisegítő képzésére.
  6. Ökumenikus imahét 2019. január 3. hetében kerül sor az ökumenikus imahétre, melyen plébániánk közössége lesz a vendéglátó.
  7. Liturgikus év, liturgikus munkacsoport A képviselő-testület átgondolja a liturgikus bizottság munkáját, szorgalmazza a jövő évi liturgikus naptár összeállítását.
  8. Pályázatok A képviselő-testület két pályázatra nyújt be anyagot.
  9. Honlap A honlapot megpróbáljuk korszerűbb felületen működtetni, így könnyebben aktualizálhatók a tartalmak.
  10. Katolikus iskola A képviselő-testület elnöke levélben kérte, hogy az egyházmegye vegye egyházmegyei fenntartásba a Czuczor Gergely Tagiskolát.
  • 4 027